Vakantie in eigen land

''Vanwege de situatie rondom het coronavirus gaf het kabinet tot 15 juni een negatief reisadvies voor diverse Europese landen. Om deze reden roepen lokale organisaties Nederlanders op om in eigen land op vakantie te gaan. Inmiddels heeft het kabinet het reisadvies voor twaalf landen versoepeld. Nu de richtlijnen versoepelen en Nederlanders weer aangeven dat ze weer op vakantie willen gaan kan mijn project bijdragen aan de verspreiding van toeristen in eigen land''.

Op vakantie gaan naar toeristische trekpleisters. We doen dit massaal. Hordes toeristen die zich verzamelen bij de bekendste hotspots van een stad, lange rijen om die ene foto te maken die al zo lang op je bucketlist stond en die je later waarschijnlijk nooit meer zult bekijken. Door deze drukte ontstaan irritaties die hoog op kunnen lopen onder de toeristen en omwonenden. Deze steden moeten daarom meer ademruimte krijgen. Toeristen moeten verspreid worden over andere steden en daar de andere verborgen plekken ontdekken. Dit is ook de reden dat Amsterdam niet terug te vinden is op de kaart.

.Vanwege de huidige situatie rondom het coronavirus is het op dit moment niet mogelijk om naar andere landen te reizen. Daarom roepen lokale organisaties Nederlanders op om in eigen land op vakantie te gaan. Zodra de richtlijnen versoepelen kan mijn project bijdragen aan de verspreiding van toeristen in eigen land. Daarnaast laat ik Nederlanders ook kennis maken met de bijzondere monumenten.

Mirthe Marsman